Bästa VPN för Netflix

VPN för Netflix

Netflix

Den populära streaming-tjänsten Netflix har verkligen förändrat sättet vi konsumerar filmer och serier. Med ett brett utbud av underhållning har Netflix blivit en av de främsta plattformarna för att njuta av våra favoritprogram.

Men det många inte vet är att Netflix-innehållet varierar avsevärt beroende på vilket land man befinner sig i. Till exempel innehåller den svenska Netflix-katalogen ungefär hälften av antalet filmer och serier jämfört med den amerikanska Netflix-katalogen. Många svenskar har någon gång också stött på frustrationen av att inte kunna se sina svenska favorit program när de är utomlands.

Anledningen till detta ligger i förekomsten av geoblockering, en teknik som används för att begränsa tillgången till innehåll baserat på geografisk plats. Detta fenomen är en direkt följd av licensiering och innehållsrättigheter, eftersom att Netflix köper rättigheterna till sina filmer och serier med specifika villkor som begränsar distributionen till specifika marknader.

Lås upp Netflix-innehåll från andra länder

För att överkomma dessa geografiska begränsningar och få tillgång till ett bredare utbud av filmer och serier på Netflix finns det en lösning - användning av en VPN (Virtual Private Network).

En VPN möjliggör en säker och krypterad anslutning mellan användarens enhet och internet. Genom att ansluta till en VPN-server i ett annat land kan användare "byta land" virtuellt och få tillgång till Netflix-innehåll som normalt inte skulle vara tillgängligt där dem befinner sig.

Genom att maskera den faktiska geografiska platsen kan användare komma åt Netflix-innehåll från olika delar av världen och njuta av titlar som annars skulle vara otillgängliga för dem.

Så gör du för att få tillgång till andra länders Netflix-utbud

Genom att använda en VPN kan du snabbt och enkelt få tillgång till Netflix-innehåll från olika länder. Följ stegen i denna guide för komma igång och upptäcka ett helt nytt utbud av filmer och serier.

Alla VPN-leverantörer fungerar inte på Netflix

Det är viktigt att vara medveten om att alla VPN-tjänster inte tar sig runt Netflix geoblockeringar, eftersom att Netflix försöker blockera VPN-leverantörernas ip-adresser. Anledningen till att Netflix försöker att blockera användningen av VPN-tjänster är att de har olika innehållsrättigheter för olika länder. När Netflix köper licenser för filmer och serier, är dessa licenser vanligtvis begränsade till vissa geografiska områden. Det innebär att Netflix bara kan visa vissa filmer och serier i de länder där de har förvärvat rättigheterna.

För att upprätthålla dessa innehållsbegränsningar och se till att licenserat innehåll endast visas i de avsedda länderna, övervakar Netflix IP-adresser. När du ansluter till Netflix med en VPN-tjänst tilldelas du en IP-adress från servern du är ansluten till. Om den IP-adressen är kopplad till ett land där Netflix inte har rättigheter för innehållet, kommer du att bli blockerad från att se det.

Pålitliga VPN-tjänster har utvecklat olika metoder för att kringgå dessa blockeringar och låta användare få tillgång till geografiskt begränsat innehåll. En vanlig metod är att erbjuda dedikerade IP-adresser. Istället för att dela IP-adresser med andra användare tilldelas du en exklusiv IP-adress som inte är känd för att tillhöra en VPN-tjänst. Det gör det svårare för Netflix att identifiera och blockera VPN-trafik.

Eftersom Netflix ibland identifierar och blockerar IP-adresser som tillhör VPN-tjänster, använder pålitliga VPN-tjänster också ständigt nya IP-adresser för att undvika identifiering och blockering.

Det är alltså viktigt att välja en pålitlig VPN-tjänst som aktivt arbetar för att övervinna blockeringar, alla VPN-tjänster i våran lista fungerar för att ta sig runt Netflix VPN och geoblockering.

Hur du väljer den bästa VPN-tjänsten för Netflix

Att använda en VPN-tjänst för Netflix har blivit alltmer populärt bland användare som vill komma åt geo-begränsat innehåll. Oavsett om du vill titta på amerikanska Netflix, streama svensk TV när du är utomlands eller få tillgång till andra länders Netflix-utbud, är det viktigt att välja rätt VPN. Här är några faktorer och funktioner att beakta när du letar efter den bästa VPN-tjänsten för Netlfix.

Fungerar gratis VPN tjänster med Netflix

VPN-tjänster som är gratis fungerar tyvär sällan med Netflix. I teorin ändrar både gratis och betalda VPN-tjänster din virtuella plats, vilket skulle göra det möjligt att låsa upp geografiskt begränsat innehåll. Men i praktiken är det inte alltid så enkelt. Netflix har vidtagit åtgärder för att blockera anslutningar från VPN-tjänster och många gratis VPN-tjänster har svårt att kringgå dessa blockeringar och ge dig tillgång till önskat innehåll.

Betaltjänster tenderar att vara mer effektiva när det gäller att ta sig runt dessa blockeringar eftersom de ofta har dedikerade servrar som är svårare att identifiera och blockera för streamingtjänsterna. Dessutom har betalda VPN-tjänster ofta ett större nätverk av servrar som är placerade i olika länder runt om i världen. Detta ger dig fler alternativ när det gäller att välja en server i det landet där du vill streama innehåll ifrån.

En annan viktig faktor att överväga är att gratis VPN-tjänster oftast har en begränsad mängd data som du kan använda. Vanligtvis ligger gränsen runt 10 GB per månad, vilket räcker långt. Men är inte i närheten av tillräckligt om du vill streama filmer och serier.

Av dessa anledningar är en gratis VPN-tjänst inte det bästa valet om du vill använda VPN för Netflix. Betalda VPN-tjänster erbjuder vanligtvis bättre prestanda, fler serveralternativ och obegränsad datatrafik, vilket gör dem mer pålitliga för streamingändamål. Om du vill få ut det mesta av din Netflix-upplevelse och komma åt geografiskt begränsat innehåll, rekomenderar vi att investera i en betald VPN-tjänst.

Som tur är finns det väldigt bra priser för VPN-tjänster som fungerar med Netflix. Om du väljer ett långtids abonemang kan du med en månadskostnad på så lågt som ca 30kr få tillgång till ett betydligt större utbud av innehåll på Netflix. Dessutom kan du använda samma VPN för att streama från andra populära plattformar som HBO, Viaplay, Disney Plus, SVT Play, Cmore med mera.

Vanliga frågor om streaming med VPN

Kan jag titta på Netflix USA med en VPN?

Är det lagligt att titta på andra länders Netflix-utbud med en VPN?

Vad gör jag om min VPN inte fungerar med Netflix?

Kan jag använda en VPN för att kolla på svensk TV utomlands

Vad betyder Netflix "Error Code M7111"?