Windows
iOS
Android
MacOS
Linux

Säkerhet

4,9 av 5

Tillgänglighet

4,4 av 5

Kundupplevelse

4,8 av 5

Prova nu
Månadskostnad: 29–151 kr
Öppet köp: 30 dagar
Gratis prövotid: 7 dagar
Gratisversion: Nej
Operativsystem: Windows, iOS, Android, MacOS, Linux
Tillgängliga länder: 100
Kill-switch: Ja
Ad blocker: Ja
Tilllämplig lag: Nederländerna
Betalningsmetoder: kreditkort, Bitcoin, PayPal
Utan aktivitetsloggar: Ja
Support 24/7: Ja
Antal enheter: Obegr.
Dedikerad IP: Ja
Krypteringsstandard: AES-256-GCM
Wireguard-protokoll: Ja
Darkweb-övervakning:
Split tunneling: Ja
Öppen källkod:

Fördjupad recension av Surfshark

Integritet och säkerhet

Surfsharks säkerhet håller en hög standard, med stark kryptering och säkra protokoll. Detta tillsammans med viktiga säkerhetsfunktioner som Kill-Switch, MultiHop och DNS-läckageskydd, ger deras användare optimala förutsättningar för att surfa tryckt och säkert.

Jurisdiktion och no-log-policy

Surfshark har en strikt policy att inte spara någon användardata. Detta innebär att de inte övervakar, loggar eller lagrar någon information om dina onlineaktiviteter, inte surfhistorik, IP-adresser eller in/utgående trafik.

Surfshark är baserade i Nederländerna. Även om Nederländerna har starka integritetslagar, kan vissa övervakningsåtgärder vidtas av myndigheterna i särskilda fall. Det är viktigt att notera att Nederländernas medlemskap i Europols samarbetsavtal kan medföra viss potentiell påverkan på säkerhet och integritet.

Kill Switch

Surfshark har en inbyggd Kill-Switch funktion som automatiskt blockerar all internettrafik om VPN-asnlutningen skulle avbrytas av någon anledning och förhindrar att din IP-adress och webbaktivitet läcker ut.

DNS-läckageskydd

Surfshark har inbyggt DNS-läckageskydd för att förhindra att din IP-adress eller internetaktivitet läcker ut genom din internetleverantörs DNS-servrar och säkerställer att all din trafik förblir krypterad och privat.

RAM-baserade servrar

Surfshark använder RAM-baserade servrar, vilket innebär att ingen data sparas permanent på servrarna. All information raderas varje gång servern startas om. Detta bidrar till att skydda din integritet och förhindrar att din känsliga information lämnas kvar på servern.

MultiHop-funktion

Surfshark erbjuder MultiHop-funktionen, som innebär att du kan dirigera din trafik genom flera servrar för extra anonymitet och säkerhet. Genom att ansluta till två olika servrar kan din data krypteras och omdirigeras genom en extra VPN-tunnel, vilket gör det ännu svårare för någon att spåra din aktivitet.

Säkra protokoll och kryptering

Surfshark använder högkvalitativ kryptering för att säkerställa att din data förblir skyddad när du är ansluten till deras servrar. De använder OpenVPN-protokoll med AES-256-kryptering, vilket är en branschstandard och anses vara mycket säkert.

Funktionalitet

Sammanfattningsvis har Surfshark ett imponerande servernätverk med global täckning. Detta ger användarna flexibilitet, snabbhet och tillförlitlighet när de använder Surfshark VPN för att skydda sin internetanslutning.

Servernätverk

Surfshark har ett omfattande servernätverk som sträcker sig över hela världen. De erbjuder över 3200 servrar i mer än 65 länder. Detta ger användarna möjlighet att ansluta till servrar över hela världen och få tillgång till innehåll och tjänster som annars kan vara geografiskt begränsade.

Whitelister

Surfshark har en Whitelister-funktion som låter dig välja specifika appar eller webbplatser som ska uteslutas från VPN-tunneln. Detta är användbart när du vill använda vissa appar eller komma åt vissa webbplatser med din vanliga IP-adress och samtidigt behålla VPN-skyddet för andra aktiviteter.

Obegränsat antal enheter

Surfshark erbjuder obegränsade anslutningar. Det betyder att du kan använda ett enda Surfshark-abonnemang på obegränsat antal enheter samtidigt, vilket är mycket ovanligt bland VPN-tjänster.

CleanWeb:

CleanWeb är en annan praktisk funktion som erbjuds av Surfshark. Den blockerar reklam, spårning, skadlig kod och andra oönskade element när du surfar på internet. CleanWeb förbättrar inte bara din integritet och säkerhet, utan ger också en förbättrad surfupplevelse genom att minska störningar från annonser och oönskade pop-ups.

Prestanda och hastighet

Sammanfattningsvis är hög prestanda och snabba hastigheter genomgående för Surfsharks globala servernätverk. Deras användning av RAM-baserade servrar och smarta algoritmer för serverval gör att användarna kan förvänta sig snabba anslutningar, smidig strömning av innehåll och optimal prestanda för P2P-fildelning.

P2P-fildelning och torrenting

Vid P2P-fildelning och torrenting har Surfshark dedikerade servrar som är optimerade för snabba nedladdningshastigheter. Användare kan dra nytta av snabb och säker fildelning samtidigt som deras integritet och anonymitet skyddas.

Obegränsad bandbredd

Surfshark erbjuder obegränsad bandbredd.

Användarvänlighet

Sammanfattningsvis erbjuder Surfshark VPN en användarvänlig och lättanvänd VPN med ett intuitivt gränssnitt, vilket gör det enkelt för användare att installera, ansluta och anpassa sina VPN-inställningar.

Användarvänligt gränssnitt

Surfshark har en intuitiv och användarvänlig design som gör det enkelt att navigera och hitta de olika funktionerna.

Installation

Det tar bara någon minut att ladda ner och installera Surfshark VPN. Surfshark erbjuder dedikerade appar för de vanligaste plattformarna som Windows, macOS, iOS och Android, vilket gör det enkelt att komma igång oavsett vilken enhet du använder.

Serverval och geografisk tillgänglighet

Det är enkelt att välja en server från listan över tillgängliga platser eller använda snabbanslutnings-funktionen för att ansluta till den mest optimala servern baserat på din plats.

Kundsupport:

SurfShark har en kundsupport som är tillgänglig dygnet runt via livechatt och e-post.

Streaming

Sammanfattningsvis är Surfshark en bra VPN-tjänst för streaming med optimerade servrar, snabba pålitliga anslutningar, HD- och 4K-kompatibilitet.

Optimerade servrar för streaming

SurfShark har dedikerade servrar som är optimerade för att ge den bästa streamingupplevelsen. Dessa servrar är utformade för att leverera hög hastighet och stabilitet för att undvika buffring och långa laddningstider.

Kompatibilitet med streamingplattformar

Surfshark fungerar oavsett om du vill titta på Netflix, Hulu, Amazon PrimeVideo eller andra streamingtjänster. Du kan enkelt ansluta till en serverplats där innehållet är tillgängligt. Surfshark har ett brett utbud av serverplatser i olika länder, vilket ger dig möjlighet att streama innehåll från hela världen.

Titta på svenska tjänster när du är utomlands

Surfshark erbjuder servrar i Sverige, vilket gör det enkelt för dig att titta på svensk TV även när du befinner dig utomlands. För att komma igång behöver du bara ansluta till en av Surfsharks servrar, vilket tar bara några sekunder, och sedan besöka den streamingtjänst du är intresserad av. Genom att följa denna enkla process kan du njuta av svensk TV var du än befinner dig i världen.